Ben je op zoek naar een reisverzekering die in alle opzichten bij je past? Dan moet je niet bij de basisverzekeringen kijken. Iedere basisverzekering is immers opgesteld om uitsluitend aan een aantal behoeften te voldoen, zodat de grootste onaangename verrassingen gedekt zijn. Echter is ieders situatie anders en de reizen die je maakt kunnen qua risico’s aanzienlijk verschillen van een andere. Je kan daarom het beste een op maat gemaakte dekking samenstellen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Onderstaande informatie vertelt jou precies waar je allemaal op kan letten bij het zieken van een goede verzekering. 

De bestemming en de reisduur bekijken

Voordat je de verzekeringsopties kan bekijken, is het goed om de bestemming en de duur van de reis goed te bekijken. Iedere bestemming heeft andere risico’s. Ga je bijvoorbeeld een safari maken in de jungle, kun je te maken krijgen met een beet van dieren of bepaalde ziektes. Een reis naar Amerika kan voornamelijk ongelukken met zich meebrengen door de drukte. Controleer bij de reisverzekering of de bestemming van jouw reis voldoende gedekt is of dat er meer voor nodig is. Daarbij moet je in het achterhoofd houden hoe lang je op reis gaat. De reisduur kan een verschil geven voor de duur van de verzekering. Zorg ervoor dat de verzekering de hele periode dekt, inclusief eventuele vertragingen die je misschien niet had kunnen voorspellen. Alleen dan geeft het je meer gemoedsrust. 

De annulering en medische kosten gedekt

Je kunt dan kijken naar de dekking die geboden is en de eventuele aanvullende opties. Zo moet je bijvoorbeeld gedekt zijn tegen eventuele annuleringen van de vakantie. Een annuleringsverzekering via Univé kan jou helpen om de kosten voor een groot deel vergoed te krijgen indien je deze onverhoopt moet annuleren. Hierbij gaat het niet alleen om de annulering van de vlucht, maar ook de accommodaties en eventuele excursies. Een andere dekking die je niet over het hoofd mag zien is de medische dekking. Je kan altijd ziek worden of in een ongeval terechtkomen. Een goede verzekering dekt niet alleen medische rekeningen, maar ook eventuele evacuaties. De hoogte van het bedrag kan wel per verzekeringsoptie verschillen, dus zorg dat je naar deze limieten hebt gekeken. 

Vergoedingen voor bagage en avontuur

Er zijn nog een aantal verzekeringsopties waar je rekening mee kan houden bij het afsluiten van de beste reisverzekering voor jouw situatie. Denk aan de dekking bij het verliezen of de diefstal van bagage en persoonlijke bezittingen. Controleer of de verzekering voldoende vergoedingen biedt en hoelang het duurt voordat je dit bedrag uitgekeerd krijgt. Vooral als je waardevolle spullen in jouw koffer meeneemt, kan een limiet vervelend zijn. En ben je een echte avonturier? Dan wil je extreme sporten wellicht ook meenemen in het maken van de keuze. Niet iedere verzekering zal hier een vergoeding voor uitkeren. Het kan je duur komen te staan als de verzekering niet goed bij jouw vakantiebestemming en de activiteiten past. Met een passende verzekering heb je meer gemoedsrust.